Cicle Judaismes: mirades heterodoxes

 

Dijous, dia 17 de desembre, a les 18.30 h, Josep Olesti, (professor de Filosofia a la Universitat de Girona) farà la conferència «Maledictus Spinoza. Les raons d’un rebuig». La conferència, que forma part del cicle Judaismes: mirades heterodoxes serà on-line. Per seguir-la caldrà inscripció prèvia a https://www.girona.cat/agenda/inscripcions/index.php?id=34754&ta=age i se us farà arribar el link per seguir la conferència per zoom.

A la conferència, Josep Olesti exposarà els motius que expliquen l’odi que Spinoza va suscitar, tant en la comunitat jueva d’Amsterdam en la qual va néixer i de la qual va ser expulsat, com en la major part de l’Europa cristiana, on va ser conegut com a “ateu de sistema”, bèstia negra de l’ortodòxia benpensant i, alhora, llavor del pensament il·lustrat més radical.

Josep Olesti és professor titular de filosofia a la Universitat de Girona. És autor d’una notable producció filosòfica, que comprèn quasi tots els gèneres: llibres (de recerca i de síntesi), capítols de llibres, articles, recensions i col·laboracions en enciclopèdies. És membre de societats científiques com ara la Sociedad Española Leibniz para los Estudios del Barroco y la Ilustración (SEL), la Red Iberoamericana Leibniz o la Sociedad de Estudios Kantianos en Lengua Española (SEKLE) i de la Societat Catalana de Filosofia.