M. Àngels Cabre – Judaismes: mirades heterodoxes

Dijous, dia 20 de febrer, a les 18.30 h, M. Àngels Cabre, (escriptora i especialista en feminisme cultural.) farà la conferència «La provocació controvertida de Gertrude Stein» a l’Institut d’Estudis Nahmànides del Patronat Call de Girona. Serà la segona sessió del cicle Judaismes: mirades heterodoxes.

Resultat d'imatges per a "Judaismes: mirades heterodoxes"

Gertrude Stein no va ser mai un exemple d’ortodòxia. Però sempre es va mantenir fidel a les seves conviccions. Ocupà un lloc que molt poques dones acostumaven a tenir en els ambients intel·lectuals del seu temps, encara menys en el món de les avantguardes del segle XX. En la conferència del dijous vinent, M. Àngels Cabré parlarà de la singular i exigent obra literària de Gertrude Stein en tant que exponent del modernisme i explicarà en quin sentit va esdevenir mecenes artística al París de les primeres dècades del segle passat i va animar la creació de personalitats artístiques com ara Apollinaire, Picasso o Hemingway.

Des de l’any 2005, l’Institut d’Estudis Nahmànides i la Càtedra Ferrater Mora col·laboren estretament en l’organització i realització d’un cicle de conferències anual al voltant d’una temàtica relacionada amb la cultura jueva i el pensament (veure). En el cicle d’enguany, parlarem de visions heterodoxes dintre del judaisme. Camins diversos han conduït a posicionaments no sempre acceptats per l’entorn jueu ortodox. En qualsevol història o tradició, sempre hi ha veus transgressores i divergents. També en la història del judaisme.