Transport

La ciutat de Girona està situada a l’extrem nord-est de la península Ibèrica i a poca distància de la frontera amb França. La seva situació, fa que la ciutat estigui molt ben situada a nivell europeu, a causa de la seva proximitat amb les principals vies de comunicació, tant viaries, ferroviàries i aeroportuàries.

A nivell d’infraestructures viàries, per Girona hi passen les principals vies del país, que la connecten amb França i la resta del Principat, a través de l’autopista AP-7 i la C-25 (Eix Transversal). Nombroses línies d’autobusos regulars tenen parada a la ciutat, i la connecten amb la resta de Catalunya i també amb expedicions cap a altres ciutats europees.

Girona també disposa d’una bona xarxa ferroviària, a través de trens regionals i de mitja distància, que connecten la ciutat amb Barcelona. Tanmateix, Girona també disposa de línia d’AVE, que la connecta amb diferents ciutats espanyoles i també cap a Europa, amb els avantatges que té l’alta velocitat respecte a les distàncies i el temps a destinar al transport. Els estudiants tenen descomptes, tant en línies convencionals com amb l’AVE, si utilitzen aquest mitjà de transport. Existeix un conveni entre la UdG i Renfe, que podeu consultar aquí. Per a més informació consulteu la web de l’operadora RENFE.

L’Aeroport de Girona-Costa Brava, situat a 12 quilòmetres de la ciutat i que es pot accedir fàcilment amb transport públic, connecta la ciutat amb molt diverses destinacions d’Europa i de l’Estat espanyol. D’altra banda, l’Aeroport de Barcelona està situada a poc més d’una hora de Girona. Des de l’aeroport barceloní surten trens cada 15 minuts que van fins a l’estació de trens Barcelona-Sants. També hi ha un servei d’autobusos que cobreix el trajecte des de l’aeroport de Barcelona fins a Girona.

L’accés als diferents campus de la UdG és fàcil. S’hi pot anar amb taxi o amb autobús o, tenint en compte les dimensions de la ciutat, a peu. Girona disposa de diferents línies de bus urbà que connecten qualsevol punt de Girona amb els campus de la Universitat. Per accedir al Campus del Barri Vell, hi ha la línia 7, mentre que el campus Montilivi s’hi pot accedir des de la línia 8 i línia 11.

La Generalitat de Catalunya disposa d’una web que facilita la mobilitat a les persones interssades, amb tots els mitjans de transport públic existents a Catalunya. Web de Mou-te amb trasport públic per Catalunya.